Szanowni Państwo,
poniżej zamieszczamy spis podstawowych informacji wymaganych w podaniach o przepisanie ocen z wcześniejszych cykli dydaktycznych, z innych kierunków lub uczelni. Przypominamy, że podania należy zapisać w systemie USOS, wydrukować, własnoręcznie podpisać i po uzupełnieniu ew. poparć przynieść do sekretariatu ds. studenckich (p. 5 lub 7) na początku roku akademickiego.
LUB Z POPRZEDNICH CYKLI DYDAKTYCZNYCH (W IH)
- tytuł i kod przedmiotu, którego dotyczy przepisanie, a także informację, w ramach którego z przedmiotów lub grupy przedmiotów ma zostać rozliczony
- kierunek studiów i cykl dydaktyczny (rok akademicki), w ramach których odbywały się zajęcia
- opinia opiekuna roku
- załącznik w formie wydruku z konta studenckiego USOSweb lub, w przypadku, jeżeli ocena nie znajduje się w systemie USOS, kserokopia stron indeksu zawierająca wpisy z wnioskowanych zajęć zawierające: nazwę przedmiotu, dane wykładowcy, ocenę, liczbę punktów ECTS, liczbę godzin i typ zajęć (ćwiczenia/wykłady/konwersatoria /itd)
WAŻNE: Wraz z przygotowaniem podania należy wykonać wstępne podpięcie – w podpięciach wyświetli się państwu ikonka , a po najechaniu na nią kursorem informacja, że złożyli Państwo jedynie prośbę o podpięcie
- nazwa przedmiotu, którego dotyczy przepisanie
- nazwa uczelni i kierunek studiów, w ramach których odbywały się zajęcia
- opinia opiekuna roku
- załącznik w formie kserokopii stron indeksu z wpisami z zajęć lub innego dokumentu potwierdzonego przez wymienioną uczelnię zawierające: nazwę przedmiotu, wykładowcę, ocenę, liczbę punktów ECTS, liczbę godzin i typ zajęć (ćwiczenia/wykłady/konwersatoria /itd)
*W przypadku prośby o zaliczenie lub zwolnienie z zajęć WF-u lub języków obcych, należy się udać bezpośrednio odpowiednio do Studium Wychowania Fizycznego lub Studium Języków Obcych.
UWAGA!
W obu przypadkach podania ze zgodą Pani Dziekan (opatrzone formułą: „Zgadzam się”) należy wydrukować po raz drugi i wraz z załącznikiem donieść ponownie do sekretariatu ds. studenckich (p. 7) w celu wykonania decyzji .